ANY QUESTIONS ?

Här har vi samlat de vanligast frågorna och svaren på dessa. Om du har fundeingar du inte hittar svaret på nedan - tveka inte att höra av dig.FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Q.      Hur bokar jag en tid för tatuering?.


För att boka en tid för tatuering eller konsultation inför en tatuering skicka ett mail till info@pineconegallery.com. Alla artister på Pinecone Gallery specialicerar sig på olika stilar och är bra på olika saker. För att veta vilken artist som är bäst lämpad för just din tatuering som behöver din mailförfrågan innehålla följande;


En kort beskrivning av din idé, placering, ungefärlig storlek, färg eller gråskala och bifoga gärna referensbilder som visar den önskade stilen på tatueringen om möjligt. Vet du redan på förhand vilken artist du vill tatuera dig hos kan du antingen nämna detta i din förfrågan eller maila tatueraren direkt. 


Q.      Hur ska jag ta hand om min nya tatuering?.


Nedan finner du skötselråd för din tatuering. Din tatuerare kommer efter avslutad tatuering gå igenom skötselråden med dig och de kan ibland vara unika för just din tatuering/ placering så utgå från vad din tatuerare sagt till dig i första hand.

Skötselråd SV // Tattoocare EN


Q.      Vad ska jag tänka på inför min tatuering?.


När du kommer till din tatueringstid är det bra att vara mätt och sovit ordentligt. Ha gärna med snack och dricka till din sittning för att hålla energinivån uppe under hela tatueringstillfället.


Q.    Varför tar de flesta tatuerare en deposition i handpenning vid bokning av tid?.


När du bokar en tid för tatuering tar de flesta artister en deposition i handpenning på den bokade tiden. Denna dras av från priset av din tatuering och agerar som en säkerhet så artisten inte bokar upp tider i sin kalender som sen inte blir av. 

Summan för handpenningen och avbokningspolicy är lite olika mellan tatuerarna, men just din tatuerare kommer vid bokningstillfället gå igenom detta med dig.


Q.      Säljer ni presentkort?.


Ja, vi säljer presentkort. För mer info eller köpa ett presentkort maila oss så återkommer vi så fort vi kan.


Q.      Kan jag tatuera mig om jag är gravid eller ammar?.


Vi på Pinecone Gallery tatuerar inte personer som är gravida eller fortfarande ammar då det kan innebära en potentiell risk för mamma och barn som vi inte är villiga att ta. För att få mer information om vad som gäller i just ditt fall - prata med din tatuerare.


Q.      Måste jag vara 18 år för att tatuera mig?.


Vi har en strikt 18 års åldersgräns vid tatuering. Målsmanns underskrift eller liknande accepteras inte, men du är dock välkommen att boka en tid tills efter att du blivit myndig. Även om du inte är 18 år vid själva bokningstillfället.


Q.     Är ni medlem i SRT (Sveriges Registrerade Tatuerare)?.


Ja. Pinecone Gallery och Vickan är en godkänd medlem i tatuerarnas branch organisation - SRT.


Q.      Tar ni emot lärlingar?.


Nej, vi har inte möjlighet att ta emot lärlingar. Vi får in portfolio/ ansökningar från väldigt drivna och talangfulla människor med jämna mellanrum, men har tyvärr inte det utrymme eller den tid som krävs att ta oss an en lärling i dagsläget.


Q.      Covid-19?.


Pinecone Gallery är en privat tatueringsstudio och vi jobbar på som vanligt med samma strikta hygienrutiner som alltid. Vår studio är öppen efter bokning och vi ber dig komma till studion enbart om du har avtalat en tid innan samt komma till din tid utan sällskap. Vi följer uppdateringarna angående pandemin och anpassar vår verksamhet i linje med nya restriktioner löpande.